„Молиер без граници“ е изложба на над 35 български и чуждестранни сценични плакати, създадени от Международното триенале на сценичния плакат, посветено на творчеството на големия драматург и майстор на комедията. Организира се с любезното съдействие на Държавен културен институт към Министерство на външните работи. Откриването е днес - 12 юни, от 18.30 часа във фоайето на Драматичен театър Пловдив.

 

Включени са творби на някои от най-влиятелните български и чуждестранни майстори на плаката като: Асен Старейшински, Божидар Йонов, Стефан Десподов, Георги Янков (България), Стефан Бунди (Швейцария), Томаш Богуславски и Пьотр Депта (Полша), Владимир Терентиев и Юри Тореев (Беларус) и др. В желанието си да провокира широк кръг млади български плакатисти, Международното триенале се обърна към петима утвърдени съвременни автори (участници и носители на награди от триеналето): Александра Гогова, Димитър Трайчев, Капка Кънева, Костадин Отонов и Христофор Кръстев, които в качеството на ментори, привлякоха като участници свои колеги и възпитаници -  студенти и ученици от художествени училища и академии в София, Пловдив, Варна.

 

На откриването ще присъстват г-жа Снежана Йовева – директор на ДКИ към МВнР, заместник-кметът Пламен Панов, както и организатори и гости на най-големия международен фестивал за съвременна франкофонска музика, който ще се проведе в Пловдив, Гребна база на 16 и 17 юни. Изложбата ще остане в Пловдив до 18 юни. Входът е свободен!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…